Over Greenpeace
Is Greenpeace Nederland onafhankelijk van de internationale organisatie Greenpeace?
We hebben een eigen onafhankelijk bestuur en dito organisatie. We maken wel onderdeel uit van de internationale milieuorganisatie. Gelukkig maar! Hierdoor kunnen we wereldwijd campagnes voeren voor het milieu. Als Nederlandse bedrijven bijvoorbeeld palmolie kopen, waarvoor Indonesische bossen worden gekapt, voeren we hier én in Indonesië actie.
Meer vragen en antwoorden over Greenpeace
Over onze campagnes
Kunnen we nog iets doen tegen klimaatverandering?
Jazeker. Als we snel overstappen op schone energiebronnen. En onze energie slimmer gebruiken. Dan kan de wereldwijde uitstoot van het broeikasgas CO2 al in 2050 met de helft omlaag! In ons Energie[r]evolutie scenario lees je hoe.
Meer vragen en antwoorden over onze klimaatcampagne
Wat heeft ontbossing met klimaatverandering te maken?
Meer schone energie, zuinige auto's en efficiënte elektronica allemaal belangrijk in het terugdingen van de CO2-uitstoot. Maar ook het stoppen van de ontbossing is van cruciaal belang en een relatief gemakkelijke methode. Op dit moment draagt ontbossing bij aan maar liedst 20 procent van de CO2 uitstoot. Greenpeace vindt het belangrijk dat hierover goede afspraken worden gemaakt in Kopenhagen. Met de campagne Ýou turn the earth' vraagt Greenpeace hier aandacht voor. Doe mee en meld je hier aan.
Mag ik nog wel vis eten?
Natuurlijk kun je nog vis eten, maar liever met mate. Greenpeace vindt dat ook supermarkten verantwoordelijk zijn voor de bescherming van onze oceanen. En dus alleen duurzame vis moeten inkopen. Dan hoef jij niet meer te zoeken naar verantwoorde vis. Zolang winkels hun aanbod nog niet op orde hebben, kun je op www.goedevis.nl zien welke vis verantwoord is.
Meer vragen en antwoorden over onze oceanencampagne
Wat is 'commerciële' walvisjacht?
Als walvissen worden gedood om te eindigen als vlees in winkels of op de menukaart van restaurants, is dat commerciële walvisjacht. Dus ook wanneer walvissen die onder het mom van zogenaamde 'wetenschappelijke jacht' worden geharpoeneerd, maar waarvan het vlees uiteindelijk op de markt terechtkomt.
Wat heeft mijn zeep nou met ontbossing te maken?
In zeep zit palmolie. Net als in chips, koekjes, shampoo… Palmolie vind je in wel 60 procent van onze dagelijkse boodschappen! Ondertussen verdwijnt in Indonesië het tropisch regenwoud in hoog tempo voor de aanleg van palmolieplantages.
Meer vragen en antwoorden over onze oerbossencampagne
Consumenten zijn toch zelf verantwoordelijk voor hun afgedankte elektronica?
Ze moeten hun apparaten wel zelf inleveren. Maar producenten moeten de elektronica milieuvriendelijk recyclen. Zij stoppen daar tenslotte giftige stoffen in. Daar vragen wij niet om. En de kinderen in Azië of Afrika, die de apparaten nu vaak met hun blote handjes uit elkaar halen, al helemaal niet.
Meer vragen en antwoorden over onze giftige stoffen campagne
Genetische manipulatie kan de honger toch de wereld uit helpen?
Gentech maakt arme boeren alleen maar afhankelijk van de door gentechbedrijven gepatendeerde zaden. En als gentechgewassen eenmaal op het veld staan, zijn de gevolgen voor het milieu en onze gezondheid onvoorspelbaar, oncontroleerbaar en vooral: onomkeerbaar.
Meer vragen en antwoorden over onze gentechcampagne
Over fondsenwerving
Heeft Greenpeace het CBF-keurmerk?
Jazeker. We zijn in 2007 opnieuw getoetst door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit bureau verleent een keurmerk aan fondsenwervende organisaties die voldoen aan bepaalde criteria. In 2007 heeft het CBF ons opnieuw erkend als keurmerkhouder. Deze erkenning geldt in principe tot 2013.
Meer vragen en antwoorden over onze fondsenwervende activiteiten
Over donaties
Over vrijwilligerswerk
Hoe kan ik vrijwilliger worden bij Greenpeace?
Gemotiveerde mensen met bepaalde kwaliteiten zijn altijd welkom! Er zijn vrijwilligersfuncties als voorlichter, actievoerder of klusser. Klik hier om te zien welke vacatures er op dit moment zijn.
Meer vragen en antwoorden over vrijwilligerswerk
Over My Greenpeace
Wat is My Greenpeace?
My Greenpeace is een online service van Greenpeace voor haar donateurs. Op deze beveiligde pagina's kun je zelf je persoonlijke gegevens wijzigen zoals adres, telefoonnummer of rekeningnummer. Je kunt ook aangeven welke (schriftelijke) informatie je wel en niet van ons wilt ontvangen. Deze service betekent ook een ontlasting van de service deskmedewerkers. Zij krijgen dankzij My Greenpeace meer tijd krijgen om mensen inhoudelijk goed te informeren en dieper in te gaan op complexere vragen.
Meer vragen en antwoorden over My Greenpeace
Heb je een vraag die hier niet bij staat? Bel dan gratis naar onze service desk: 0800 - 422 33 44
E-mail Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van campagnes, acties en ander nieuws? Meld je dan aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief